Navigácia

  • Exkurzia v kryte CO

    13. februára 2024 navštívili žiaci 6. B a 4. B školiace stredisko Dobrovoľnej civilnej ochrany v Trenčíne. Žiaci absolvovali zaujímavú prednášku o civilnej ochrane a prezreli si kryt CO. Dozvedeli sa, ako správne poskytovať prvú pomoc človeku v ohrození a tiež to, ako komunikovať prostredníctvom vysielačky. Následne si získané poznatky mohli vyskúšať aj v praktických činnostiach. Všetci žiaci boli nadšení! Naše poďakovanie patrí Mgr. Adriane Kováčovej a všetkým dobrovoľníkom z Dobrovoľnej civilnej ochrany v Trenčíne. Ďakujeme!

  • Zábavné popoludnie v Jump Centre

    V pondelok 29. januára 2024 sa žiaci 8. A triedy vybrali do Jump Centra v Drietome. Akciu si pre spolužiakov pripravili Timo a Šimon. Deti si popoludnie plné zábavy užili a niektorým sa podarilo skočiť aj ich prvé salto.

  • Dejepisná olympiáda

    Na začiatku februára sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Veľký úspech dosiahol Tomáš Harvan zo 6. C, ktorý sa stal víťazom kategórie určenej pre šiesty ročník. Na krásnom 5. mieste skončila Lujza Košová zo 7. B a úspešnými riešiteľmi sa stali Michal Jánsky a Matej Končír z 9. B. Blahoželáme!

  • VŠETKOVEDKO

    Všetkovedko je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov I. stupňa základnej školy. Tento rok sa uskutočnil už 15. ročník a prvýkrát mohli riešiť aj žiaci 1. ročníka. Žiaci našej školy sa zapojili do súťaže 28. novembra 2023. Súťažilo 106 žiakov, z toho 36 prváčikov. Všetkovedkov test obsahoval otázky z vlastivedy, prírodovedy, prvouky, slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka, informatiky, hudobnej, výtvarnej a dopravnej výchovy. Cieľom súťaže bolo dopriať deťom radosť z hry, súťaženia a úspechu.

    Po zverejnení výsledkov na konci januára sa deti dočkali a priniesli domov diplomy a odmeny od Všetkovedka. Medzi 30 % najúspešnejších patrilo 55 žiakov a získali titul Všetkovedko. Všetkovedkovým učňom sa stalo 51 žiakov.

    Prváci zvládli svoju premiéru výborne a až 14 z nich získalo plný počet bodov. Titul Všetkovedka získali: T. Margetín, A. Baňár, N. Plevák, A. Žáčiková, K. Kuzmová, T. Müllerová, J. Suchý, A. Remšík, M. Pavlík, J. Košťál, J. Janega, S. Vrkoč (1. A), M. Lukáčová, K. Kubínyi, P. Ölvecká, T. Pašš,  M. Szabo, CH. Gavendová (1. B), M. Babinec, S. Hruboš, A. Ondrášková (1. C), J. Klačman, M. M. Fraňo (1. D).

    Najúspešnejšími v 2. ročníku boli A. Bončo, L. Bebjaková, S. Kameništiak, A. Bartalošová, M. Rypák, O. Bebjak (2. A), M. Šajdík (2. D), B. Baginová, J. Kabasová (2. B) – najúspešnejšia žiačka v kategórii 2. - 4. ročník.

    Najúspešnejšími v 3. ročníku sa stali D. Javorek, D. Zimková, O. Velčková, H. Michalíková, A. Kubica, N. Strempeková, T. Matuška (3. A), S. Šedíková, L. Ölvecká (3. B), M. Bušfyová, N. Jindřichová (3. C), M. Duláková, L. Dzúrik, D. Vavrová, A. Pavlíková, R. Bartaloš (3. D), B. Lišková (3. E).

    Vo 4. ročníku boli najúspešnejší L. Slivoňová, R. Barka, O. Barták, Huai - Jou Chen (4. A), D. Vojtech, E. Prievozníková (4. C).

    Srdečne blahoželáme všetkým účastníkom súťaže Všetkovedko.   

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – školské kolo

    Školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnilo 25. januára 2024 (I. kategória) a 30. januára 2024 (II. a III. kategória).


    Víťazmi školského kola sa stali:

    Poézia

    I. kategória:

    1. miesto - Radovan Bartaloš, 3. D s postupom do obvodného kola

    2. miesto - Huai - Jou Chen, 4. A, Matej Filip, 4. B                       

    3. miesto - Sonja Hajšová, 4. B, Richard Balga, 3. B

    II. kategória:

    1. miesto - Timotej Sedláček, 6. B s postupom do obvodného kola
    2. miesto - Nela Cepková, 5. B
    3. miesto - Samuel Krištofík, 6. C

    III. kategória:

    1. miesto - Frederik Martinus, 8. B s postupom do obvodného kola
    2. miesto - Hanka Kokešová, 7. C, Hana Štefániková, 7. B
    3. miesto - Katarína Horková, 7. C


    Próza

    I. kategória:

    1. miesto - Dorian Javorek, 3. A s postupom do obvodného kola

    2. miesto - Natália Lišková, 4. C

    3. miesto - Lukáš Potoma, 4. A


    II. kategória:

    1. miesto - neudelené
    2. miesto - Zoe Gottvaldová, 6. B
    3. miesto - Adela Jenčová, 5. A

    III. kategória:

    1. miesto - Sofia Miškolciová, 9. B s postupom do obvodného kola
    2. miesto - Lucia Hrizová, 8. C
    3. miesto - Sofia Sánchez Mičová, 7. C, Jakub Ševčík, 7. B

    Víťazi jednotlivých kategórií postúpili do obvodného kola, ktoré sa uskutoční v budove Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne. Automaticky postupuje aj vlaňajší víťaz obvodného kola Filip Čulák z 8. A.
              

  • Karneval

  • Lyžiarsky výcvik našich siedmakov v Telgárte

  • Participatívny rozpočet ZŠ Kubranská - výsledky hlasovania

    A víťazmi sa stávajú...

    1. Lavičky a koše pred školou

    2. Renovácia školského altánku

    3. Záchranná krabička

    4. Autobusová tabuľa a hodiny na chodby

    Keďže všetky žiacke projekty sú pre školu potrebné a majú pre nás veľký význam, škola sa rozhodla v priebehu školského roka podporiť a zrealizovať aj zvyšné dva projekty - Obnova skleníka a Kvetinka do každej triedy.

    Ďakujeme všetkým zúčastneným.

  • Vianočné prianie

  • PARTICIPATÍVNY ROZPOČET ZŠ KUBRANSKÁ

    Počas novembra a decembra členovia žiackej školskej rady pracovali na projektoch, ktorými by chceli zlepšiť našu školu. Do záverečného hlasovania postúpilo šesť projektov:

    - Záchranná krabička na WC
    - Autobusová tabuľa a hodiny na chodby
    - Lavičky a koše pred školou
    - Obnova skleníka
    - Kvetinka do každej triedy
    - Renovácia školského altánku

    Výsledné projekty s najväčším počtom hlasov sa budú realizovať. Viac informácií o projekte nájdeš na web stránke https://application.decision21.org/zs-kubranska-trencin-trenciansky-2023-24/

    Ešte si nezahlasoval? Máš čas do pondelka 18.12.2023 9:00 hod.

    ipt-rozpocet-poster-v02.pdf

  • Vianočné trhy

    V stredu 13. decembra sa v našej škole konali vianočné trhy. Aj tento rok si žiaci pripravili vianočné dekorácie, sladké dobroty i chutný punč. Niektorí žiaci si pospevovali koledy, a tak sa postarali  o navodenie príjemnej vianočnej atmosféry.

  • Sviatok sv. Lucie

    Sviatok svätej Lucie je spojený s množstvom zvykov. Jeden z nich sme si pripomenuli včera 13. decembra. Lucie poometali všetky kúty v našej škole a veríme, že tak vyhnali všetko zlé. 

  • OZNAM VEDÚCEJ ŠJ

    Vedúca školskej jedálne oznamuje všetkým stravníkomže z dôvodu koncoročnej uzávierky je možné odhlásiť sa zo stravy budúci týždeň najneskôr do stredy 20. 12. 2023 do 12:00 hod. Po tomto termíne odhlásenie zo stravy už nebude možné. V prípade náhlej choroby je možné odobrať stravu do obedára. 

  • SOŠKÁRSKY PÄŤBOJ

    SOŠKÁRSKY PÄŤBOJ

    Naši žiaci Filip ČulákAlexander Pješčák z 8. A sa dňa 7. decembra 2023 zúčastnili už 7. ročníka turnaja základných škôl - SOŠKÁRSKY PÄŤBOJ. V tomto školskom roku sa do súťaže prihlásili dvojčlenné družstvá zo šiestich základných škôl Ilavského a Trenčianskeho okresu, ktoré si zmerali svoje sily v piatich disciplínach - Zahraj sa s legom; Šikovné ruky a postreh; Mladý elektrotechnik; Mladý strojár – výroba jednoduchej súčiastky a Programovanie v Scratchi. Počas súťaže vládla súťažná, ale i príjemná vianočná atmosféra. Chlapci predviedli svoje zručnosti a šikovnosť, a podarilo sa im vybojovať krásne druhé miesto. Blahoželáme!

  • 8. A hrala biliard

    Tento rok sa na hodinách obohatenia venujeme športovým aktivitám. Predstavili sme si najvýznamnejšie športové osobnosti Slovenska, oboznámili sme sa s pravidlami netradičných športov a raz do mesiaca nás čaká športové popoludnie, ktoré si pre nás pripravia naši spolužiaci. V novembri sme si s Filipom a Alexom zahrali poker. December patril biliardu s Adamom. Pripravil pre nás popoludnie v biliardovom klube Point klub, kde trávi pri tréningoch väčšinu svojho voľného času. Adam patrí k európskej biliardovej juniorskej špičke. Najskôr nás oboznámil so základnými pravidlami a poradil, ako správne narábať s tágom. Všetci sme si vyskúšali túto zaujímavú hru. V závere sme odohrali miniturnaj, kde Adam s prehľadom zdolal svojich spolužiakov. Ďakujeme jemu i majiteľom biliard klubu manželom Ivaničovcom za príjemné chvíle strávené v ich klube. Už teraz sa tešíme na januárové podujatie.

  • Mikulášska chémia so siedmakmi

    Vianočná výzdoba sa dá vyrobiť zo všeličoho. Siedmaci si pripravili značky chemických prvkov, zoradili ich podľa stúpajúcej hodnoty protónového čísla, troška aj vyfarbili. A zrazu nám vzniklo toto:

  • Mikulášska chémia v 9. C

    S deviatakmi sme si na 6. decembra naplánovali náročnú laboratórnu prácu - pripraviť vianočný stromček. Išlo im to skvele. A toto je výsledok ich mikulášskej výzvy.

  • Návšteva Mikuláša

    Dnes sme v našej škole privítali vzácnu návštevu. Prišiel medzi nás Mikuláš v sprievode krásnych anjelov a nezbedných čertov. A keďže do našej školy chodia len samí dobrí žiaci, každému sa ušla sladká dobrota. Mikuláš, ďakujeme!

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Aj tento rok sme v predvianočnom období ukázali, že nám záleží na druhých. V rámci projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok sme 115 krabíc naplnili nielen niečím sladkým, slaným či voňavým, ale darovali sme aj kúsok seba. ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa do tohto krásneho projektu zapojili a spríjemnili tak babičkám a deduškom najkrajšie sviatky v roku.

  • Olympiáda v nemeckom jazyku

    30. 11. 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnilo sa ho 16 žiakov 8. ročníka. V kategórií 1B sa umiestnili nasledovne:

    1. miesto: Erica Reseteričová, 8. A

    2. miesto: Filip Beňovič, 8. B

    3. miesto: Nina Hodálová, 8. B

    Víťazom srdečne blahoželáme! Erica a Filip nás budú reprezentovať v okresnom kole v januári 2024. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kubranská 80, 911 01 Trenčín
    Kubranská 80
    911 01 Trenčín

    Poloha vchodu do areálu školy:
    N 48º 53.600´, E 018º 04.732´
  • sekretariát: +421327434008

    vedúca ŠJ: 0911046615

Fotogaléria