Navigácia

  • Mikulášska chémia so siedmakmi

    Vianočná výzdoba sa dá vyrobiť zo všeličoho. Siedmaci si pripravili značky chemických prvkov, zoradili ich podľa stúpajúcej hodnoty protónového čísla, troška aj vyfarbili. A zrazu nám vzniklo toto:

  • Mikulášska chémia v 9. C

    S deviatakmi sme si na 6. decembra naplánovali náročnú laboratórnu prácu - pripraviť vianočný stromček. Išlo im to skvele. A toto je výsledok ich mikulášskej výzvy.

  • Návšteva Mikuláša

    Dnes sme v našej škole privítali vzácnu návštevu. Prišiel medzi nás Mikuláš v sprievode krásnych anjelov a nezbedných čertov. A keďže do našej školy chodia len samí dobrí žiaci, každému sa ušla sladká dobrota. Mikuláš, ďakujeme!

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Aj tento rok sme v predvianočnom období ukázali, že nám záleží na druhých. V rámci projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok sme 115 krabíc naplnili nielen niečím sladkým, slaným či voňavým, ale darovali sme aj kúsok seba. ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa do tohto krásneho projektu zapojili a spríjemnili tak babičkám a deduškom najkrajšie sviatky v roku.

  • Olympiáda v nemeckom jazyku

    30. 11. 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnilo sa ho 16 žiakov 8. ročníka. V kategórií 1B sa umiestnili nasledovne:

    1. miesto: Erica Reseteričová, 8. A

    2. miesto: Filip Beňovič, 8. B

    3. miesto: Nina Hodálová, 8. B

    Víťazom srdečne blahoželáme! Erica a Filip nás budú reprezentovať v okresnom kole v januári 2024. 

  • Vianočné trhy vo Viedni

    Posledný novembrový deň navštívili naši deviataci vianočné trhy vo Viedni. Vychutnali si predvianočnú atmosféru, ochutnali miestne špeciality, nakúpili drobné darčeky a pri komunikácii si overili aj svoje jazykové schopnosti. 

  • Lovec Hradov

    Žiaci 6. a 9. ročníka sa 29. novembra 2023 zúčastnili besedy s Lovcom Hradov. Okrem iného im prezradil, že pochádza z Trenčína a doteraz navštívil 513 hradov vo 8 krajinách sveta. Ďakujeme za zaujímavé a poučné informácie!

  • Vyzdobili sme stromček na námestí

    Počas adventného a vianočného obdobia môžeme na Štúrovom námestí v Trenčíne obdivovať stromčeky, ktoré v posledných rokoch zdobia žiaci trenčianskych základných škôl. Dnes 28. novembra 2023 vyzdobili jeden zo stromčekov aj žiaci 7. C našej školy. Všetky vianočné ozdoby vytvorili nielen oni, ale aj ďalší žiaci 2. stupňa na hodinách výtvarnej výchovy pod vedením pani učiteľky Vojtovej. O tom, že sa im to podarilo na jednotku, sa presvedčíte, keď pôjdete okolo.

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    27. novembra 2023 sa v našej škole konalo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Do ústnej časti postúpili najlepší riešitelia písomného testu.

    Kategória 1A:

    1. miesto - Samuel Mihaliček, 7. C

    2. miesto - Theo Klimčo, 6. C

    3. miesto - Andrej Kebísek, 7. C

    Kategória 1B:

    1. miesto - Sophia Louise Priecelová, 9. B

    2. miesto - Nela Novotná, 9. C

    3. miesto - Alica Kubínyiová, 8. A

    V kategórii 1C získala 1. miesto Amália Ellen Griffin z 8. C.

    Víťazi budú našu školu reprezentovať  v januárovom okresnom kole. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a postupujúcim budeme držať palce v ďalšom kole.

  • Zimná edícia projektu Bez rozdielov

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    dávame do vašej pozornosti blížiace sa podujatie - Zimná edícia projektu BEZ ROZDIELOV. Je zamerané na vianočné tvorenie - výrobu drevených vianočných ozdôb, vianočných pozdravov a mnoho ďalších aktivít, ktoré budú po celý deň v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne v rámci projektu Vianoce v galérii.

  • Máme majstra Slovenska!

    Bedmintonový krúžok má v našej škole mnohoročnú tradíciu. Za tento čas vychoval veľa šikovných bedmintonistov, ktorí dosahovali a dosahujú výborné výsledky.

    Mimoriadne významný úspech zaznamenal práve v týchto dňoch náš žiak Marek Potoma, 9. B, ktorý sa stal víťazom Majstrovstiev Slovenska do 15 rokov.

    Marekovi blahoželáme k majstrovskému titulu a prajeme mu veľa ďalších úspechov v športovej kariére.

  • Úspech našich žiačok vo fitness

    18. a 19. novembra 2023 sa v Bratislave konali Majstrovstvá Európy v detskom fitness. Veľký úspech dosiahli dve žiačky našej školy. Natálka Marušincová z 5. C získala 2. miesto vo Fitness Agility a 2. miesto vo Fitness Challange. Miške Vrbovej zo 4. B sa podarilo vo Fitness Challange vybojovať výborné 3. miesto. Obe dievčatá boli taktiež súčasťou spoločnej tímovej zostavy v akrobatickom fitness a spoločne s inými dievčatami z klubu UNITY Academy Trenčín sa stali vicemajsterkami Európy. Dievčatám srdečne blahoželáme!

  • Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!

    TICHO DETI PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

    S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“.

    Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri organizuje podujatie:

    „Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“.

    Myšlienka podujatia, ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznela Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov 20. novembra 2023.

    K tejto akcii sme sa pridali aj my v škole.

  • iBobor

    V dňoch od 6. do 10. novembra 2023 sa 104 žiakov našej školy zúčastnilo informatickej súťaže iBobor. Z nich až 53 sa stali úspešnými riešiteľmi. Najviac bodov získali: Filip Čulák a Alexander Pješčák z triedy 8. A v kategórii „Kadet“ - zhodne po 61,33 bodu, Peter Straka zo 7. B v kategórii „Benjamín“ – 57,33 bodu, Michaela Kováčová (4. A), Artur Zorn (5. A), Lucia Slivoňová (4. A), Tomáš Marko Bujna (5. A), Adela Jenčová (5. A) a Dávid Nápoký (4. B) v kategórii „Bobrík“ – zhodne 96,27 bodu a Olívia Velčková (3. A), Leon Dzúrik (3. D) v kategórii „Drobec“ – zhodne 97,84 bodu. Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme!

  • English Spelling Competition

    Opäť po roku sa stretli najlepší „hláskovači“ anglickej abecedy na súťaži, kde sme preverili ich šikovnosť. V dvoch kolách nám ukázali, ako dôsledne vedia slovíčka zapisovať, i akí rýchli sú v hláskovaní anglických slov. Tento rok všetkých súperov „schovali do vrecka“ žiaci 4. B triedy. Obsadili všetky prvé tri miesta.

    1. miesto: Jakub Barinka

    2. miesto: Rastislav Miklovič

    3. miesto: Peter Vrba

    Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim držíme palce v ich ďalšom objavovaní tohto krásneho jazyka.

  • Beseda so včelárkou

    Včela lieta rýchlosťou 29 kilometrov za hodinu, mávne krídlami 200-krát za sekundu. Za jedinú minútu navštívi približne 10 kvetov. Život včely trvá iba 6 týždňov. Robotnice pri zbere nalietajú viac ako 57 000 kilometrov. Jedna včela vyprodukuje za svoj život približne 9 gramov medu. Ak z úľa odoberiete matku, do 15 minút o tom bude vedieť celý úľ.
    Tieto a mnohé ďalšie informácie sa dozvedeli žiaci šiesteho ročníka na besede s p. Paššovou, ktorá sa zaoberá chovom včiel. Ďakujeme aj za praktické ukážky z práce včelára.

  • EDU.Lab v Trenčíne

    Žiaci 9. ročníka sa zúčastnili školskej akcie, ktorá bola nielen vzdelávacia, ale najmä zážitková. ŠKODA AUTO im predstavilo svoje mobilné technologické laboratórium EDU.Lab, ktoré sa 7. 11. 2023 zastavilo aj v Trenčíne. Jeho cieľom bolo prehĺbiť u mladých ľudí záujem o štúdium technických smerov prostredníctvom ukážok najmodernejších technológií a postupov. Žiaci sa zoznámili s virtuálnou realitou, robotikou, umelou inteligenciou, 3D tlačou, termovíziou, na dotykových obrazovkách si vyskúšali rôzne hry a nechýbali ani elektrické vozidlá. Pútavý program ich oslovil a nové poznatky môžu využiť aj v praxi.

  • Environmentálne prednášky

    Našu školu dnes navštívili dobrovoľníci z organizácie NEPZ a poskytli nám zaujímavé a cenné informácie o prírode a živočíchoch. Porozprávali nám o ochrane života v oceánoch, pralesoch a divokej prírode. Videli sme množstvo unikátnych záberov a znovu sme si pripomenuli, že o našu Zem sa musíme s láskou starať, pretože to má zmysel.

  • Tekvicové slávnosti

    V piatok 3. novembra 2023 sme v našej škole mali Tekvicové slávnosti. Žiaci 2. stupňa absolvovali rôzne zaujímavé súťaže, pri ktorých sa dobre zabavili. Na žiakov 1. stupňa čakalo slávnostné tekvicové vyučovanie v kostýmoch. Počítali tekvice, čítali o netopieroch a sovách, hľadali manžela smutnej čarodejnici, spievali, tancovali a jedli tekvicové mafiny. Malí aj veľkí si užili krásny piatok. 

  • Ochrana života a zdravia

    Vo štvrtok 2. novembra 2023 si žiaci 2. stupňa zopakovali poskytovanie prvej pomoci, riešenie mimoriadnych situácií i to, ako sa správať v prírode. Žiaci 1. stupňa si v rámci didaktických hier overili svoje teoretické vedomosti a zručnosti v prírode v troch oblastiach: riešenie mimoriadnych udalostí, zdravotná príprava, pobyt a pohyb v prírode. Hneď ráno sme si všetci vyskúšali evakuáciu školy. Deň bohatý na vedomosti a zážitky sa vydaril. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kubranská 80, 911 01 Trenčín
    Kubranská 80
    911 01 Trenčín

    Poloha vchodu do areálu školy:
    N 48º 53.600´, E 018º 04.732´
  • sekretariát: +421327434008

    vedúca ŠJ: 0911046615

Fotogaléria